10 de maig 2010

Mediació

COORDINADOR Luis Ruiz

Presentació Luis Ruiz, professor del departament de Ciències Socials és, des de fa 3 anys, l’encarregat del projecte de mediació que hi ha al centre. Aquest any, ha ficat en marxa aquest taller.

1.Al centre hi ha un projecte de mediació. Ens pots explicar breument en què consisteix i per què creus que es útil?


La mediació consisteix en intentar solucionar problemes personals a través del diàleg. Dic problemes personals, perquè no es fa mediació quan els problemes sorgeixen per un incompliment del reglament intern (insultos, agressions, robatoris...), en aquests casos s’ha d’aplicar el reglament i, cas que fos necessari, complementar amb mediació.

Crec que la mediació és útil, perquè solucionar problemes ens fa estar o ser més feliços i millora també el clima de convivencia al centre.


2. Com va sorgir la idea d’aquest taller i quina feina es fa?


La van proposar des de Prefectura d’Estudis. El que intentem és mostrar què és la mediació i dissenyar activitats de difusió de la feina que es fa des de la comissió de mediació. Hem fet gravacions de possibles conflictes i la intenció és que després els mateixos alumnes els mostren i expliquen a altres alumnes que no participen en el taller


3. Aquest taller s’inclou dins un programa de col.laboració amb altres centres. Ens pots explicar quins són aquestos centres, quin tipus de feina feu, si hi ha intercanvis d’experiències, esteu en contacte, etc?


Hi ha en marxa al centre un projecte que es diu ARCE en qual participen altres dos centres, un de Sotrondio, Astùries, i un altre de Valencia. Hi haura una trobada a l’abril al centre IES Malilla de Valencia.

Dins aquest projecte entren també el taller de la tutoria entre iguals i ....................

El contacte entre els centres que formen part d’aquest projecte el manté el coordinador, Óscar, i es fa mitjançant un blog.


4. Quants alumnes participen en el projecte? Com s’ha fet el procés de selecció?


Hi ha 10 alumnes que van fer un curs l’any passat per formar-se com mediadors. Al taller participen entre 8-9 alumnes de primer d’ESO i un de quart. Tots els alumnes són voluntaris i van canviant cada trimestre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada