10 de maig 2010

Jardí Botànic


COORDINADOR: Luis Alberto Tostón, professor de ciències naturals.



1. Com va sorgir la idea de posar en marxa un jardí botànic? És la primera vegada que organitzes un taller d’aquestes característiques o ja havies treballat en algun projecte semblant? Si és així, com i quan va ser?


Vam començar a treballar fa tres anys aprofitant un espai exterior del centre que es va tancar perque resultava conflictiu a l’hora dels esplais. La idea va sorgir des del departament de Ciències Naturals amb la idea de tenir a l’abast una mostra de la vegetació mediterrània. relacionant la feina amb els continguts de la nostra àrea així com amb el projecte d’ambientalització. Aquest any el projecte s’ha vinculat al pla de tallers que fan els alumnes de 1º d’ESO a l’hora de SCR.


2. En què consisteix exactament el projecte i quines són les passes a seguir?


El primer va ser netejar l’espai: treure herba i le pedres. Moure una mica la terra i preparar-la per les plantes que voliem.


3. Quins han estat els criteris per triar les plantes o arbres que es plantaran? Com s’aconsegueixen les plantes?


El que voliem era fer una mostra de les plantes mediterrànies més representatives d’Eivissa. important també que no necessitaren molts cuidats.

Les plantes les vam dur del viver de Menut, en Palma i del viver de Can marines de Santa Eulària.


4. Qui s’encarrega del manteniment del jardí, tant al llarg del curs com durant els periodes de vacances?


Els cuidats ja he dit que són mínims i els fan els alumnes, jo com a coordinador i durant els periodes de vacances tenim l’ajuda dels conserges.

Aquest any instal.larem un sistema de reg per goteig.


5. Quants alumnes participen en el projecte? Com s’ha fet el procés de selecció?


Els alumnes s’apunten de manera voluntària, ara mateix serem al voltant de 20.


6. Vols afegir alguna cosa més? (Valoració de la feina, implicació dels alumnes, curiositats,etc.).


Crec que la feina que estem fent és molt positiva. A més els alumnes están contents. S’ha de dir, però que el treball no està acabat, ja que encara s’han de fer créixer moltes plantes i a més s’ha d’ampliar amb altres perquè el ventall d’espècies sigui el més ample posible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada